| 中学数学 | 初中数学 | 风采资源 | 中学资源 | 教学资源 | 语文学习 | 中考 | 作文 | 图片 | 试题 | 祝福短信 |
| 首页 | 研究 | 语文 | 数学 | 英语 | 政治 | 物理 | 化学 | 生物 | 历史 | 地理 |
您现在的位置: 免费试题网 >> 英语 >> 中考英语试题 >> 正文
福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(音乐与椅子)         ★★★
福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(音乐与椅子)
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2013-5-9 1:24:39

  阅读理解 音乐与椅子
  Do you know how to play a game called “Musical Chairs”? It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some
  chairs, some people and some way of making music. You
  may use a piano or any other musical instrument, if
  someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
  Put the chairs in a row. The chairs may be put in twos, back to back. A better way is to have
  the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the
  chair next to it.
  The game is easy. When the music starts, the players walk round the chairs.
  Everyone goes in the same direction, of course, they should walk in time to the music. If the music is fast they
  should walk quickly. If the music is slow, they should
  walk slowly.
  The person playing music cannot see the people in the
  game. When the music stops, the players try to sit on the chairs. If a person cannot find a
  chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts again, one chair
  must be taken away. When the music stops again, one
  more player will be out.
  At last, there will be two players and one chair. The one who sits on the
  chair when the music stops is the winner.
  ◆根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。
  1. If ten people are playing musical chairs, you must begin with _______.
  A. nine
  chairs
  B. ten chairs
  C. eleven
  chairs D. one
  chair
  2. Which of the following is not suitable for playing
  musical chairs? _______.
  A. A
  piano
  B. A radio
  C. A tape
  recorder D. A telephone
  3. The chairs should be put _______.
  A. with the
  desks B. before the
  winner
  C. all over the
  room D. in a line
  4. When the music starts, the players must _______.
  A. run about the
  room B. get down
  C. walk around the chairs D. sit on the
  chairs
  5. Which of the following statements is NOT true?
  A. The game “Musical Chairs” is not difficult to learn.
  B. The last one can sit on the last chair.
  C. The winner can sit on the chair.
  D. If the person plays music, he cannot be the winner.
  「答案与解析」
  1. 选A.因为在第4段有这样一句If a
  person cannot find a chair to sit on, he drops out.那么肯定是椅子比人数少1,这样才会有人没得坐,故选A.
  2. 选D.在第1段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有,因为一般来说电话是不能播放音乐的,所以选D.
  3. 选D.第2段的Put the chairs
  in a row就是“把椅子排成一排”这意。选D.
  4. 选C.由第3段中的句子When the
  music starts, the players walk round the chairs.可知答案为C.
  5. 选B.本题可用排除法,由第1段第2句It is easy to play 可知道A项正

确;由最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner.可知C项是正确的;由第4段的句子The
  person playing music cannot see the people in the game可知D项也是正确的。故答案选B.


英语录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇英语:

  • 下一篇英语:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通英语2013年广西初中毕业升学考试学科说明英语及样卷
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(领养
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(音乐
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(阅读
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(诺贝
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(蚊子
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(节约
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(网络
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(火中
    普通英语福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(浪费
    相关文章
    2013年广西初中毕业升学考试学科说明英语及样卷
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(领养宠
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(阅读理
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(诺贝尔
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(蚊子咬
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(节约用
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(网络瘾
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(火中自
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(浪费可
    福建泉州市惠安县岩峰中学中考英语阅读理解(流行小
    更多内容
    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |